Λευκορωσία: Η Τιχανόφσκαγια θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια θα μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη Παρασκευή, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Θα μιλήσει μέσω βιντεοσύνδεσης με πρόσκληση της Εσθονίας, η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του ΣΑ, δήλωσε στο Reuters ένα μέλος της ομάδας της.

Η Τιχανόφκσαγια ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία, τις οποίες και κέρδισε σύμφωνα με τους υποστηρικτές της. Διέφυγε στη Λιθουανία όταν ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακήρυξε τη νίκη του με συντριπτική πλειοψηφία, ανακοίνωση που προκάλεσε το ξέσπασμα μεγάλων διαδηλώσεων στη Λευκορωσία.

Στο μεταξύ, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία θα ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος περίπου 30 Λευκορώσων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του προέδρου Λουκασένκο, αργότερα σήμερα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ο κατάλογος είναι ένα πρώτο βήμα και μπορεί να διευρυνθεί αργότερα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Λιθουανία δήλωσε πως σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για εκλογικές παραβιάσεις και βία εναντίον διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές