Λευκορώσοι γιατροί διαμαρτύρονται για την απόλυση διευθυντή του Eθνικού Kαρδιολογικού Kέντρου

Λευκορώσοι γιατροί σχημάτισαν αλυσίδα αλληλεγγύης σε κεντρική λεωφόρο του Μινσκ για να συμπαρασταθούν στον διευθυντή του κρατικού καρδιολογικού κέντρου Αλεξάντρ Μρότσεκ, ο οποίος απολύθηκε με εντολή του υπουργείου Υγείας, επειδή γιατροί του κέντρου συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείο TASS, στην πικετοφορία συμμετείχαν περίπου 200 γιατροί , που φορούσαν τις ιατρικές τους μπλούζες και μάσκες, ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «κάτω τα χέρια από τους γιατρούς!» «Γυρίστε πίσω τον Μρότσεκ», «Μην απολύετε γιατρούς! Πρέπει ακόμη να νοσηλευθείτε».

Ο Μρότσεκ είναι διακεκριμένος επιστήμονας, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας, διδάκτωρ Ιατρικής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί του καρδιολογικού κέντρου συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές