Μένουμε στη διάψευση του Ρώσου πρέσβη στην Κύπρο για άνοιγμα προξενείου στα Κατεχόμενα ΕLLADA ΤΩΡΑ 24/7, ΕLLADA PRESS, ΝΕΑ, ΕLLADA ΤΩΡΑ, Ροή, 365 ΕLLADA NEWS ΕLLADA ΤΩΡΑ 24/7, ΕLLADA PRESS, | Ellada FM


Στη διάψευση από το Ρώσο πρεσβευτή στην Κύπρο της πληροφορίας ότι η Ρωσία προτίθεται ν’ ανοίξει προξενείο στα Κατεχόμενα, μένει η κυβέρνηση με τον Γιάννη Οικονόμου να τονίζει χαρακτηριστικά «δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά» με δεδομένες τις ως τώρα τοποθετήσεις της Μόσχας στο κυπριακό ζήτημα.

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία που έχει ανάψει φωτιές στην Κύπρο, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Καταρχήν νομίζω, υπάρχει μια διάψευση του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο για την πρόθεση αυτή. Δεν θα μπορέσει να είναι και διαφορετικά, δεδομένου ότι η Ρωσία και ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και με άλλες τοποθετήσεις της έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό. Μένουμε στη διάψευση του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Καθημερινή της Κύπρου έγραψε ότι «Μια νέα πτυχή που δείχνει – υπό το βάρος των εξελίξεων στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – να απασχολεί τη ρωσική προσέγγιση στην ανατολική Μεσόγειο είναι η ειλημμένη απόφαση της Μόσχας για τη λειτουργία ρωσικής προξενικής αρχής στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο».

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η Μόσχα είχε προσεγγίσει, όπως γνωρίζει η «Κ», τις αρχές της Κ.Δ. (σ.σ. Κυπριακής Δημοκρατίας) από τον περασμένο Ιανουάριο (2021) προκειμένου να ενημερώσει – αλλά και να ζητήσει κατανόηση επί τούτου – για την πρόθεσή της να ανοίξει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα».

Υπενθυμίζεται ακόμη μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε μια αποστροφή του λόγου του είχε κάνει λόγο για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ωστόσο ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Ρωσίας στο κυπριακό.

Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές