Μια Ρωσίδα πράκτωρ στο Παγκράτι


Μια φορά κι ένα καιρό, μια μεγάλη δύναμη αποφάσισε να στείλει μια κατάσκοπο στη χώρα μας.

Φυσικό θα πείτε. Ούτε η πρώτη χώρα είναι, ούτε η τελευταία κατάσκοπος.

Τη στέλνει κατευθείαν στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι – που ως γνωστόν είναι οι δρόμοι του γεμάτοι – εκεί που μπορούν να χαθούν τα ίχνη της, δίπλα στο Music Café και τη Santa Lucia Trattoria, εκεί που χαράσσεται η πολιτική της χώρας, εκεί που σχεδιάζουν την άμυνά μας οι στρατηγοί, εκεί στο σημείο μηδέν, στην Πλατεία Προσκόπων.

Η ΕΥΠ  ανακοίνωσε μέσω του ΑΠΕ προχθές πως την εντόπισε. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ιρίνα, αλλά στη χώρα μας δούλευε  με το όνομα Μαρία Τ. Η κυρία Ιρίνα διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και δήλωνε φωτογράφος. Πουλούσε νήματα και μαλλιά (ως γνωστόν το Παγκράτι φημίζεται για τα παραδοσιακά νήματά του) κι έβγαζε φωτογραφίες σε γάμους και βαφτίσια σε προσιτές τιμές.

Η κυρία Ιρίνα είχε και μια υπάλληλο την κυρία Εύα, την οποία γνώρισε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Τα σούπερ στις τηλεοράσεις όταν μιλάει την αναφέρουν ως «υπάλληλος μαγαζιού κατασκόπου». Πριν από λίγο καιρό η κυρία Ιρίνα είπε στην κυρία Εύα «σε παρακαλώ Ευάκι παιδί μου, κράτα το μαγαζί εσύ, εγώ θα φύγω εκτάκτως για λίγο, μόνο πρόσεχε να κόβεις αποδείξεις, δε θέλω μπλεξίματα με την ΕΥΠ».

Μάταια περίμενε η Εύα-υπάλληλος μαγαζιού κατασκόπου να γυρίσει η Ιρίνα. Μάταια προφανώς περίμενε και η ΕΥΠ για να τη συλλάβει.

Η κυρία Ιρινα δεν ματαφάνηκε.

Πέρα από τον Έλληνα σύντροφό της (αν και παντρεμένη στη Ρωσία – ας το πούμε κι αυτό – για να καταλάβετέ το ποιον της Μάτα Χάρι), την κυρία Εύα και κάποιους που ακόμη πλέκουν, κανείς δε ανησύχησε.

Πληροφορίες που ακούμε από τα κανάλια λένε ότι αυτή η πράκτορας δεν ήταν μια συνηθισμένη πράκτορας.

Δεν ήταν σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες.

Ήταν ειδική πράκτορας που βγήκε από μια ειδική μυστική υπηρεσία (ε.. από που θα έβγαινε μια πράκτορας) που κόστιζε στη χώρα της 5.000.000. Πρόκειται για μία ειδική κατηγορία κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals», οι οποίοι στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις μυστικές  υπηρεσίες με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους.

Αυτά είπαν, αυτά διάβασα, αυτά σας γράφω.

Όμως τα αναπάντητα  ερωτήματα είναι πολλά και το ρεπορτάζ τρέχει.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Ιρίνα έφυγε; Πώς τα πήγαινε με τον Έλληνα φίλο της; Έκανε ταξίδια στη Θεσσαλονίκη με τρένο;

Ποιοι και πόσο συχνά «αγόραζαν» είδη χειροτεχνίας και πλεκτά από την κατασκοπευτική γιάφκα του Παγκρατίου; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα οι απαντήσεις μόνο υποθετικές.

Η δημοσιογραφική έρευνα κατατείνει στις πιο κάτω βάσιμες πιστεύουμε υποθέσεις και καλεί τις υπηρεσίες να τις διερευνήσουν καταλλήλως. Μπορούμε να  υποθέσουμε πως έφυγε μόλις άκουσε πως ο κ. Χατζιδάκης αύξησε τον κατώτατο μισθό… Λένε πως ακούστηκε να λέει «και τώρα πως θα πληρώνω την κυρία Εύα;».

Θα μπορούσε επίσης να έφυγε μόλις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου δήλωσε: «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο Πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο Κράτος μας, αλλά και στη χώρα μας εν γένει».

Σου λέει η κυρία πράκτωρ… «Αφού αναγκάζεται να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει τα προβλήματα της χώρα του… τότε κάτι δεν πάει καλά και γι’ αυτό καλύτερα να την κοπανήσω».

Θα μπορούσε επίσης η κυρία πράκτωρ να έφυγε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα τρένα θα είναι απολύτως ασφαλή και θα λειτουργήσουν άμεσα – εδώ έχει, θα συμφωνήσετε ελπίζω – την απόλυτη κατανόησή μας.

Θα μπορούσε τέλος να μη της άρεσε η χθεσινή εξαγγελία από το ΥΠΕΝ του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ (ΕΣΠΑ) που προβλέπει επιδότηση έως 60% για αντικατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με ηλιακούς και αφορά περίπου 120.000 δικαιούχους.

Ήταν η κυρία Ιρίνα μια από του 120.000 δικαιούχους ή μόλις είχε αλλάξει ηλιακό;

Ποτέ δε θα το μάθουμε…

Μάθαμε όμως πως καθώς έφευγε σιγοτραγουδούσε στα ρωσικά: «φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια… αρρωστημένους και αγρίμια. Φεύγω, φεύγω. Τώρα φεύγω».

– Οι ήρωες του κειμένου είναι φανταστικά πρόσωπα.

– Τυχόν συνωνυμίες είναι καθαρές συμπτώσεις.

– Η υπόθεση θα συνεχιστεί μέχρι να ξεχάσουμε το τρένο.

– Το μόνο σίγουρο πως στο Παγκράτι – ειδικά στην πλατεία προσκόπων – όλοι πλέκουν.

σχετικα αρθρα

Leave a review