Νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας – Όλη η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη (video)

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την οδική ασφάλεια 2021-2030  ανακοινώνεται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα / δράσεις δεσμευτικού χαρακτήρα που πρέπει να αναληφθούν σε εθνικό επίπεδο από όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των νεκρών, αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50%.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του σχεδίου αφορούν, μεταξύ άλλων:

-Την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων του ΚΟΚ ανά βαθμό επικινδυνότητας με έμφαση στις παραβάσεις που αυξάνουν την πιθανότητα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

-Τον διαχωρισμό των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος.

-Τη μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης στις κατοικημένες περιοχές.

-Την ενσωμάτωση νέων κατηγοριών οχημάτων, όπως αυτό της μικροκινητικότητας (όπως πατίνια).

-Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους για χρήστες ποδηλάτου ηλικίας έως 12 ετών.

Αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο απόκτησης διπλώματος, που θα φορούν την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτές αλλά και την εξεταστική διαδικασία.

Εθνικό Σχέδιο Επικοινωνιακής Πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης θα οργανωθεί και καμπάνια ενημέρωσης και επικοινωνιακής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτει στοχευμένα όλα τα ειδικά κοινά (πεζούς, οδηγούς, ΑΜΕΑ κ.λπ) αλλά και την οδική συμπεριφορά ανάλογα την εποχή και τον καιρό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την παρουσιάση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές