Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο: 17χρονος ο ένας από τους διακινητές | Ellada FM


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, ενός 17χρονου και ενός 30χρονου, προχώρησαν οι αρχές για το ναυάγιο με τους μετανάστες στη Λέρο, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (05.02.2023).

Ο τραγικός απολογισμός, πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 1,5 έως 3 ετών και ένα ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

Στο νοσοκομείο του ακριτικού νησιού είχαν μεταφερθεί συνολικά επτά παιδιά, με τους παιδιάτρους να διασώζουν τέσσερα εξ αυτών με ΚΑΡΠΑ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή Παντελίου νοτιοανατολικά ν. Λέρου, που ξεκίνησε υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την 05.02.2023, από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, προέκυψε η εμπλοκή ενός 17χρονου αλλοδαπού, καθώς και ενός 30χρονου αλλοδαπού, που επέβαιναν στη λέμβο που τους μετέφεραν.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων, 29 Ν.4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων-κυρώσεις), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο ) και 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια)».Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review