Ξανθόπουλος: Γιατί διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη | Ellada FM


Της Γιώτας Χατζηθεοδώρου

Σε νομοθετικό προσδιορισμό των Ναζιστικών ιδεών, που θα αποτρέπει την ύπαρξη κομμάτων που σχετίζονται με το έγκλημα και προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη, εστίασε την διαφορετική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη που επιδιώκει η Κυβέρνηση, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Σε συνέντευξή του, στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Ξανθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Νομοθετική πρωτοβουλία της Ν.Δ. για το κόμμα Κασιδιάρη πάσχει από αντισυνταγματικότητα.

Ειδικότερα:

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Σε ότι αφορά την Νομοθετική πρωτοβουλία, λέμε ως ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρωτοβουλία αυτή πάσχει πρωτίστως από αντισυνταγματικότητα, διότι προβλέπει την δυνατότητα του Αρείου Πάγου να κρίνει με ουσιαστικά κριτήρια εάν κόμμα εμφορείται από ιδέες ανατρεπτικές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Αυτό πάσχει από πλευράς συνταγματικότητας.

Δεν είναι σωστό ένα δικαστήριο, ακόμη και εάν είναι ο Άρειος Πάγος να κρίνει από ουσιαστικής πλευράς το τάδε κόμμα είναι συμβατό με το Δημοκρατικό καθεστώς και το τάδε όχι. Θα πρέπει να γίνει ένας προσδιορισμός των Ναζιστικών ιδεών αποκλειστικά.

Άρα λοιπόν, θα πρέπει να είναι σαφώς προσδιορισμένο στην απόκρουση των φασιστικών ιδεών και να μην γίνεται συμψηφισμός με άλλου είδους ιδεολογίες.  Αυτό είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο της Νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει και κρίνεται από τους ψηφοφόρους του και δεν πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε συνταγές ομιλιών των Βουλευτών. 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review