ΟΛΜΕ: Συλλαλητήριο για την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως, την Πέμπτη 28/1.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και της θέσπισης κατώτατης βάσης εισαγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα «περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν», απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και καλεί σε Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Αγνοόντας την απαγόρευση συναθροίσεων, ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών, αποφάσισε να προχωρήσει σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έναντι στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, που ησήχθη από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο “απαράδεκτο” και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή “χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία” και αναφέρει “Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Ταυτόχρονα, στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας.”

Η συγκέντρωση εχει προγραμματιστεί για τις 13.00 ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 14.00.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της τόσο στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ όσο και στις κινητοποιήσεις των λειτουργών της Υγείας στις πύλες των νοσοκομείων, που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα, διαμαρτυρόμενη επιπλέον για την αιφνίδια απόφαση της Αστυνομίας να απαγορευτούν οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ εδώ

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εδώ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές