Ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και τρεις εβδομάδες στη Νότια Κορέα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 21.010 και οι νεκροί σε 333, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Τα χθεσινά κρούσματα ήταν τα λιγότερα μετά το ξέσπασμα μιας μεγάλης επιδημικής εστίας που προήλθε από μέλη ευαγγελικής εκκλησίας τα οποία συμμετείχαν σε πολιτική συγκέντρωση στις 15 Αυγούστου.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 κυμαινόταν γύρω στα 200, αφού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του, 444, ένδειξη ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μεταξύ των μέτρων ήταν ο περιορισμός της λειτουργίας των εστιατορίων στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου επικεντρώνεται η εστία. Βάσει αυτών τα εστιατόρια κλείνουν στις 21:00, ενώ καφέ και αρτοπωλεία επιτρέπεται να κάνουν μόνο παραδόσεις παραγγελιών.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνει τα μέτρα αυτά ως τις 13 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να μειωθεί και άλλο ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19.

«Οι αριθμοί όντως έχουν καθοδική τάση, όμως είναι πολύ νωρίς για να χαλαρώσουμε», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης της νέας επιδημικής εστίας είχαν περιπλακεί από την απεργία περίπου 16.000 ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών λόγω των σχεδίων της Σεούλ να κάνει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας προκειμένου, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, να μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα μελλοντικές επιδημίες.

Ο ιατρικός σύλλογος της Νότιας Κορέας κατέληξε χθες σε συμφωνία με την κυβέρνηση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, μια απόφαση στην οποία αντέδρασαν αμέσως οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές