Ο ορισμός της «Δημιουργικής φοράς». Πως διευρύνουμε την αντίληψη μας; – Της Ελευθερίας Φιλίππου

«Ορίζω την πιθανότητα ως δημιουργία μόνον όταν η όραση ξεφεύγει από το απλό λογιστικό μέρος και συνδέεται με τη νόηση, με αποτέλεσμα να βιώνω την δημιουργική εκδοχή του μέλλοντος μου»

Με τα παραπάνω δημιουργείτε  σκέψη δημιουργική ή ενορατική.

Η Νόηση είναι μια κατάσταση στην οποία το «βλέπω» και το «σκέφτομαι» ταυτίζονται. Υπάρχουν δύο «βλέπω». Αυτό που ακολουθεί την σκέψη (για αυτό λέμε ..βλέπω αυτό που έχω στο μυαλό μου..) και αυτό που προηγείται της σκέψης.

Το τελευταίο είναι δύσκολο στην περιγραφή του, διότι προϋποθέτει την απόλυτη πειθαρχία συναισθήματος και σώματος, μία κατάσταση που δεν μπορούμε να την συλλάβουμε ακόμη. Μία γεύση μόνο μπορούμε να έχουμε με τη λεγόμενη ‘έκλαμψη’. Είναι σαν μια λάμψη μέσα στο μυαλό μόνο που η κατάσταση είναι μόνιμη. Έρχεται απευθείας από το Αγαθόν, το οποίο κατά τη ταπεινή μου κρίση είναι και η ακτίνα (λόγος) του Θείου Κόσμου. Όταν έχουμε έκλαμψη βλέπουμε το μέλλον.

Στην πραγματικότητα επιλέγουμε τη πιο δημιουργική για εμάς εκδοχή του μέλλοντος μας. Φύγαμε για λίγο, από την γραμμική ροή του χρόνου και δημιουργήσαμε ένα νέο μέλλον.

Το Αγαθόν δεν περιγράφεται, ούτε απεικονίζεται, μόνον αποκαλύπτεται όταν η ψυχή διά της οράσεως ξεπεράσει τον χρόνο.

Γιατί όμως το Αγαθόν δεν μπορεί να περιγραφεί;

 Διότι η τωρινή μας θέση παρατήρησης, δε μας επιτρέπει να το συλλάβουμε στην ολότητα του αλλά και αν ακόμη αυτό συμβεί δε μπορούμε να το περιγράψουμε σε κάποιον άλλο ο οποίος ταυτόχρονα με μας δε το βιώνει. Σύμφωνα με την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν :

«δύο γεγονότα που φαίνονται να συμβαίνουν ταυτόχρονα σε έναν παρατηρητή Α , δε θα συμβαίνουν ταυτόχρονα για ένα παρατηρητή Β ένα ο Β κινείται σε σχέση με τον Α»

Όταν η όρασή μας στραφεί προς το Αγαθόν, αρχίζουμε να διευρυνόμαστε, μια και έχει πέσει άπλετο φως στην  συνείδησή μας. Είναι μια θεϊκή κατάσταση μια άλλη λογική! Καθώς το Φως πια βγαίνει από το Οφθαλμό (ήτοι την Ψυχή) ο Νους περνά πάνω από τις αισθητηριακές εμπειρίες και τις υπερβαίνει. Επειδή η συνείδησή του έχει πια διευρυνθεί, ο άνθρωπος δεν είναι πια ο ίδιος. Βρίσκεται σε μία διαφορετική θέση παρατήρησης η οποία είναι εντελώς ξένη με την θέση άλλων παρατηρητών. Η Νόηση δε, είναι μία κατάσταση διαρκούς κίνησης πέρα από τον χρόνο διότι το φως κινείται αενάως και αιωνίως, Έτσι η όποια περιγραφή της καθίσταται ατελής μια και εμπεριέχει την παράμετρο του χρόνου.  Όταν βρίσκεσαι έξω από τον χρόνο είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφέρεις σε κάποιον που βρίσκεται στο εδώ και τώρα που είναι δλδ μέσα σε αυτόν το τι  βλέπεις και τι αισθάνεσαι. Κάθε περιγραφή εμπεριέχει τον χρόνο όπου αυτή έγινε αντιληπτή!

Πως θα διευρύνετε την αντίληψή σας;

Παρατηρείστε τον εαυτό σας κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις. ‘Τι βλέπω;’ Που στέλνω τη νόηση μου;, Προς τα πού στρέφεται η ψυχή μου;

Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε πολλά σε πρώτο βαθμό πέρα από τις πεποιθήσεις μας. Κάνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα δε δημιουργούμε μέλλον. Εάν ξεπεράσουμε τις πεποιθήσεις μας εάν τις διευρύνουμε τότε θα μπορέσουμε να δούμε παραπέρα.

«Παιδεία είναι το Ειδείν, η περιαγωγή της Ψυχής προς το Αγαθόν»

Με αυτή τη διαδικασία ενηλικιώνεται ο άνθρωπος, στρέφεται προς τις Ιδέες και διά των Ιδεών διευρύνει το συνειδητό του μέρος. Ο αισθητός κόσμος υπάρχει, αλλά είναι ένα εργαλείο ενηλικιώσεως.

Άσκηση και πρακτική:

Κοιτάξτε γύρω σας και απαριθμήστε πόσα κόκκινα αντικείμενα βλέπετε. Τώρα κλείστε τα μάτια και απαριθμήστε πόσα μπλε αντικείμενα είδατε. Κανένα; Δε το κάνω να σας ξεγελάσω αλλά για να σας αποδείξω ότι κοιτάμε γύρω μας, αλλά τελικά βλέπουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Βήμα 1. Καθήστε χαλαρά και πάρτε 3 ανάσες. Σε κάθε εισπνοή φορτίζετε το νευρικό σας σύστημα ενώ σε κάθε εκπνοή χαλαρώνετέ όλο και πιο βαθιά το μυϊκό. Παρατηρείστε το περιβάλλον γύρω σας. Τι σας κάνει εντύπωση;

Βήμα 2. Κλείστε τα μάτια και συγκεντρωθείτε στα δεδομένα που σας παρέχει η ακοή σας. Τι ακούτε;  Παρακαλώ μη ταυτίζεστε με αυτό.

Βήμα 3. Χωρίς να ανοίξετε τα μάτια, συγκεντρωθείτε στην αφή σας. Πως αισθάνεστε το σώμα σας; Μήπως κάθεστε άβολα; Μήπως η αναπνοή σας έχει μικρύνει; Μήπως πονάτε κάπου; Κάθε δεδομένο που λαμβάνετε έχει σημασία.

Βήμα 4. Χωρίς να χάσετε την επαφή με την ακοή και την αφή σας βάλτε στο παιχνίδι τη γεύση και την όσφρησή σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε τροφή στο στόμα σας υπάρχει μία γεύση στην γλώσσα σας. Ποια είναι αυτή; Η γεύση να ξέρετε έχει υπερβατική σημασία. Η κάθε μας στιγμή διαθέτει μία «γεύση» αναλόγως το πώς τη βιώνουμε. Βρείτε τη ‘γεύση’ της στιγμής αυτής ξεκινώντας από τα φυσικά δεδομένα της αίσθησης αυτής. Κάντε το ίδιο για την όσφρηση. Τι μυρίζετε;

Βήμα 5. Χωρίς να χάνετε την επαφή με τις 4 αισθήσεις σας ανοίξτε τα μάτια και ξανακοιτάξτε  γύρω σας. Τι βλέπετε γύρω σας; Είναι ο κόσμος διαφορετικός. Αρχίστε να αντιλαμβάνεστε τα νέα δεδομένα της όρασης, διευρύνοντας τα με τα δεδομένα των άλλων αισθήσεων.

Τι συμβαίνει όταν αναπτύσσεται η αντίληψή μας;

Αρχίζουμε να λειτουργούμε σε υψηλότερη ενεργειακή δόνηση ενώ ο εγκεφαλικός μας κυματισμός είναι πλέον εντελώς διαφορετικός. Η ικανότητα του ανθρώπου να αντιλαμβάνεται πολλά αισθητηριακά δεδομένα, χωρίς να χάνει στη συγκέντρωση της προσοχής του στην συνείδησή του, δίνει στον εαυτό του την δυνατότητα να εκπέμπει σε κατάσταση Γάμμα.

Μέσω αυτής της κατάστασης εισχωρούμε σε ανώτερες φάσεις συνείδησης όπως η ευτυχία, η πνευματικότητα, η αυξημένη επίγνωση. Είναι αυτό που περιγράφουν οι άνθρωποι που διαλογίζονται ως «υπερβατική εμπειρία».

Η κατάσταση Γάμμα είναι η συχνότητα της Νόησης! Είναι μία κατάσταση υπερ. συνείδησης όταν το συνειδητό και το υποσυνείδητο γίνονται ΈΝΑ.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές