Ο Πατούλης για τον Ιπποκράτη…

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη η τελετή απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους πρωτεύσαντες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου

Γιώργος Πατούλης: «Αυτή την περίοδο που η χώρα μας όπως και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση, είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τη νέα άξια γενιά ιατρών, που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας, ως φόρο τιμής στον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη»

Στη συμβολική τελετή Απόδοσης του Ιπποκράτειου Όρκου από τους  πρωτεύσαντες  των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚ), συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του ΙΣΑ, και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κω, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.

Ο κ. Πατούλης εξήρε τη σημασία του ρόλου του Ιδρύματος για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας με έμβλημα τον Ιπποκράτη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΔΙΙΚ «για την τιμή προς τονΈλληνα πατέρα της Ιατρικής, του οποίου το πνεύμα σεβαστά διαδίδετε», όπως είπε, «στα ιερά χώματα που φιλοξένησαν την πιο αρχαία άσκηση της Ιατρικής πρακτικής του κόσμου».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών συνεχάρη τους επτά πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, εκ μέρους των οποίων συμβολικά ορκίστηκε στο Ασκληπιείο της Κω ο ένας εκ των αριστευσάντων, λόγω μέτρων προστασίας από την πανδημία, με τους υπόλοιπους έξι πρωτεύσαντες αποφοίτους να συμμετέχουν σε ζωντανή διαδικτυακή διασύνδεση.

Ο κύριος Πατούλης τόνισε ότι  «αυτή την ώρα που η Υγεία της ανθρωπότητας δοκιμάζεται, αντικρίζουμε με δέος την σοφία του μεγάλου Έλληνα και Πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, ο οποίος, με βαθιά γνώση και διεξοδική ιατρική παρατήρηση είχε καταφέρει ναπεριορίσει τον λοιμό της Αθήνας και γι΄αυτό τιμήθηκε με το Χρυσό στεφάνι της πόλης».

«Είναι βαρύτιμη κληρονομιά και χρέος μας το brand name Ιπποκράτης» συνέχισε ο κ. Πατούλης, και πρόσθεσε:

«Αποτελεί ευρύτερο στόχο, ηδιάδοση της Γνώσης για τις Αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκράτειας Ιατρικής σε σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, σε φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων, ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, όπως και στους Ταξιδιώτες Υγείας.

Ως επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ, του ΙΣΑ, των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας το οποίο δημιουργήσαμε, αλλά και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, μπορώ να πω ότι έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτό τον στόχο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, συνεχάρη  το ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς και τον «δια βίου άριστο», όπως είπε, καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΙΙΚ,  για την επιμονή, την αφοσίωση και τους άξιους αγώνες, «να διατηρηθεί ζωντανό το πολύτιμο κύτταρο της  Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Στην τελετή που μεταδόθηκε διαδικτυακά κατά την τηλεδιάσκεψη της ημερίδας του ΔΙΙΚ, συμμετείχαν ο  Γενικός Γραμματέας  Αποδήμου Ελληνισμού  Γιάννης Χρυσουλάκηςο Έπαρχος Κω – Νισύρου  Ιωάννη Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β. Αμερικής, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, Πρυτάνεις και κοσμήτορες των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου, και οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και Κύπρου. 

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές