Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινιάζει έκθεση για τον κοινοβουλευτισμό στο Ναύπλιο

Η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής “Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών” με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα θα ταξιδέψει στο κτήριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Την  έκθεση θα εγκαινιάσει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η έκθεση κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.

Η έκθεση στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα λειτουργήσει για το κοινό από τις 9.9.2020 έως τις 4.10.2020 και θα είναι επισκέψιμη με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της Realnews Γιώργος Λυκουρέντζος.

σχετικα αρθρα

Leave a review