Ο Τσίπρας πάει στη Βουλή με ονόματα και φάκελο – Ζητά την παραίτηση Μητσοτάκη | Ellada FM


Της Σοφίας Γαλάνη

Το “γάντι πετάει” η κυβερνηση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα στον επικεφαλής της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου, Χρήστο Ράμμο. Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε επιστολή που ο τελευταίος έστειλε πολλές ώρες αργότερα στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στιε 18:00 ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας την παραίτησή του. “Δεν μιλάμε πλέον με εικασίες βάσει δημοσιευμάτων, μιλάμε με αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση των επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλεξης Τσίπρας σκοπεύει σήμερα στη Βουλή όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την υγεία, να πάρει τον λόγο και να αποκαλύψει τα ονόματα που περιέχονται στον φάκελο που παρέλαβε από τον Ράμμο και τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης». Και εξήγησε: «Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα. Πως ήταν η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν”. 

Η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να απαντήσει στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο είναι ένα σενάριο που μελετάται, ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ως σίγουρο.

 Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review