Πάει κι αυτό… | Ellada FM

 

Του Σπύρου Δ. Παπαδάκη

Πρόταση Δυσπιστίας ήταν κι αυτή και πάει… Ανήκει ήδη στο παρελθόν. Όλα κυλήσαν νορμάλ. By the book… Ο Τσίπρας απευθύνθηκε στο δικό του ακροατήριο, απευθύνθηκε σε όλους όσοι τον ψήφισαν το 2015 και μάλιστα δύο φορές, μέρος των οποίων τον εγκατέλειψαν το 2019. Προσπάθησε να πείσει αυτούς που προτίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την θέση του πρωθυπουργού και όχι το «ηθικό πλεονέκτημα» της πρώτης φοράς αριστερά πως έχει μάθει από τα λάθη του και πως είναι καλύτερος από τον Κυριάκο. Και αν μη τι άλλο πως ό ίδιος δεν ούτε «ένοχος» αλλά ούτε και «βλάξ»..

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε τις εντυπώσεις. Ήταν διαβασμένος, πολύ καλά προετοιμασμένος και  για πρώτη φορά είχε πολλά στοιχεία στα χέρια του.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός ήταν ανόρεκτος. Η ουσία για τον Μητσοτάκη ήταν μία. Το έδειχνε. Το ένιωθε. Αν είχε στα χέρια του εκείνο το μαγικό τηλεκοντρόλ του Άνταμ Σάντλερ  θα το είχε βάλει στο fast forward, θα είχε κάνει skip την διαδικασία στην Βουλή και θα είχε βρεθεί απευθείας στο Τόκυο. Όχι από αδιαφορία αλλά από σιγουριά. Από σιγουριά για την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, σιγουριά για την «συμπαγή» του Κ.Ο. αν και είναι αρκετά γκρινιάρα το τελευταίο διάστημα, αλλά πάνω από όλα με σιγουριά για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ναι, ο Μητσοτάκης δεν θεωρεί πως θα είναι στην δεύτερη θέση. Παλεύει μόνο με έναν αντίπαλο – λένε οι συνεργάτες του – την αυτοδυναμία.

Εξάλλου, όταν θα γίνουν εκλογές, κανείς δεν θα θυμάται την 27η Ιανουαρίου, λένε… οι μασατσουτσιανοί!!!

 

Ίδωμεν…

Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review