Πέτρος Φιλίππου – Δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν θα καταστρέφουν τους τόπους μας»

Για το μεγάλο ζήτημα των ανεμογεννητριών, το Δίκτυο Δημάρχων, την πανδημία, την στήριξη των δημοτών στο νέο lockdown και τα μέτρα μιλά o Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη . Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Στο μεγάλο ζήτημα των ανεμογεννητριών, πέραν του Δήμου Σαρωνικού έχετε δραστηριοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με τη δημιουργία του Δικτύου Δημάρχων. Σε ποια φάση βρίσκετε η πρωτοβουλία σας;

Απ. Πράγματι από το καλοκαίρι ήρθα σε επαφή με όλους τους δημάρχους που γνωρίζω ότι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στους Δήμου τους – μιλάμε για περίπου 25 Δήμους πανελλαδικά- και συγκροτήσαμε το δίκτυο των Δημάρχων, με στόχο την ανταλλαγή ενημέρωσης, το συντονισμό της δράσης μας και την ενδυνάμωση της φωνής μας και της απήχησής μας. Σήμερα πραγματοποιήσαμε την δεύτερη τηλεδιάσκεψη όπου αποφασίσαμε αφενός να συναντηθούμε με το αρμόδιο υπουργό και να του εκθέσουμε τις θέσεις και τις τεκμηριώσεις μας, αφετέρου να προχωρήσουμε – παρά τη δυσκολία της εποχής- μέσω διαδικτύου σε συνέντευξη τύπου και σε δράσεις που δημοσιοποιούν τις θέσεις μας και πολλαπλασιάζουν την φωνή μας.  Αυτό το άναρχο, ασύντακτο και υπερμέγεθες εγχείρημα, που επιχειρείται με τον ίδιο τρόπο σε όλη την Ελλάδα, πρέπει και μπορούμε να το ανατρέψουμε. Έχουμε φωνή, έχουμε σχέδιο, έχουμε θέση και για τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά των δήμων μας αλλά και για χρήση φιλικών μορφών ενέργειας, που ταυτόχρονα όμως δεν θα καταστρέφουν τους τόπους μας.

Ερ. Από πλευράς Δήμου πώς αντιμετωπίζετε αυτό το νέο lockdown;

Απ. Έχουμε ήδη από το πρώτο lockdown μια μεγάλη εμπειρία ώστε να στηρίξουμε τους δημότες μας και τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας, γρήγορα και αποτελεσματικά, στο βαθμό τουλάχιστον που μας αναλογεί. Ενισχύσαμε με ανθρώπινο δυναμικό όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου και ιδιαίτερα την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι», επεκτείναμε τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και καταγράψαμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους ώστε να μπορούμε να τους εξυπηρετούμε σε ζωτικές τους ανάγκες όπως η αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συναλλαγές με το δημόσιο κ.λπ. Ταυτόχρονα ήδη εφαρμόζουμε μια δέσμη μέτρων για τον εμπορικό κόσμο με απαλλαγή ανταποδοτικών τελών, τελών κατάληψης δημοσίων χώρων, τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων, με άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς το Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η δραστηριότητά τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές