Παναγιώτης Μανούρης Γ.Γ. ΕΣΔΝΑ: «Έχουμε αναλυτικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης για την Νέα Ιωνία»

Με τον Παναγιώτη Μανούρη Γ.Γ του ΕΔΣΝΑ και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας συναντήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης για μια εποικοδομητική συζήτηση με πολλές ειδήσεις. Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Συμπληρώθηκε πρόσφατα ένας χρόνος που η Νέα Ιωνία έχει άλλον Δήμαρχο, παρ’ ότι η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ανήκει στη δική σας παράταξη. Πόσο αποτελεσματικό έχει αποδειχθεί αυτό;

 Απ. Πράγματι, είμαστε πλειοψηφούσα δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο με 15 εκλεγμένους Συμβούλους. Οι άνθρωποι αυτοί αγωνίζονται ένα χρόνο τώρα στα όργανα του Δήμου που έχουμε εκπροσώπηση, να μεταφέρουν τα προβλήματα των συνδημοτών μας και να προωθήσουν λύσεις ανάπτυξης για τη Νέα Ιωνία. Θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και στέκονται πλάι μου, σ’ αυτή την ομολογουμένως πρωτόγνωρη συνθήκη που ζει η πόλη μας.

Η παράταξη της Δημάρχου αντίθετα, είναι μειοψηφία αλλά με τη βοήθεια του νόμου διοικεί. Κατ’ επίφαση έστω.Και εξηγούμαι: Ακούτε συχνά τελευταία για «έλλειμμα δημοκρατίας στο Δήμο» «προσπάθειες απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου» «μονομερείς αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και …Βυζαντινισμούς». Η πανδημία και όσα πρωτοφανή ζούμε έχουν επιβάλλει νέους κανόνες στις συνεδριάσεις όλων των θεσμικών οργάνων. Ξέρετε όλοι πως οι συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη, μέθοδος που είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε παρερμηνείες, καθότι δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε Δημόσιες Διαβουλεύσεις. 

Στη Νέα Ιωνία –και το καταγγείλαμε πρόσφατα, συγκροτώντας ένα μέτωπο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο- αυτή η νέα συνθήκη έχει «εργαλειοποιηθεί» από τη Δημοτική Αρχή, που βρίσκει αφορμή να «κρύβεται πίσω από κλειστές κάμερες» και να αφήνει αναπάντητα όλα τα κρίσιμα θέματα των συνεδριάσεων. Βέβαια πρέπει να σας πω πως την ίδια πρακτική δοκίμαζε η Δήμαρχος από την αρχή της θητείας της, αλλά στις δια ζώσης συνεδριάσεις δημιουργούσε τεχνητή όξυνση για να αποφεύγει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας.

Επί της ουσίας: Για ένα ολόκληρο χρόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή υπεκφεύγει και αποφεύγει τόσο τα προβλήματα της καθημερινότητας όσο και τις προτάσεις μας. Η Νέα Ιωνία δυστυχώς όχι μόνο ανάπτυξη δεν βλέπει επί των ημερών της κυρίας Θωμαΐδου αλλά –την ώρα που άλλοι Δήμοι συνεχίζουν τα έργα ανάπτυξης και υποδομών- εδώ χάνουμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.
Να θυμίσω πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Την προκαλώ να μου πει δημοσίως ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.


Ερ. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά σας από την παράταξη της Δημάρχου;

Απ. Έχουμε αναλυτικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης για την πόλη. Η Δήμαρχος, δυστυχώς, απέδειξε γρήγορα πως δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο διοίκησης. Η καθημερινότητα στη Νέα Ιωνία πιστοποιεί απόλυτα αυτό που λέω. Ακόμη κι όταν ο Δήμος μας θεωρήθηκε «Ειδικού επιδημιολογικού Ενδιαφέροντος» στην αρχή της πανδημίας, η Δήμαρχος έμεινε παθητικός θεατής. Χειρίζεται καθημερινά με προχειρότητα και επιπολαιότητα όλα τα θέματα: ματαιώνει εκδηλώσεις, καπηλεύεται έργα της Περιφέρειας, απαξιώνει ψηφιακές δεξιότητες, αποφεύγει συστηματικά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ζουν το δικό τους Γολγοθά, αγνοεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υψώνει απρόβλεπτα λάβαρα στο Δημοτικό κατάστημα, κωλυσιεργεί  άσκοπα με τις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, που θα προωθούσαν ανακουφιστικά μέτρα για τους επιχειρηματίες της Νέας Ιωνίας, που επλήγησαν από την καραντίνα και απουσιάζει καθημερινά από το Δήμο, όταν οι Υπηρεσίες λειτουργούν. Ένα ολόκληρο χρόνο η Δημοτική Αρχή δυστυχώς με την απραξία και την αβελτηρία της έχει καταφέρει να γυρίσει την πόλη πίσω και να ανοίξει την ψαλίδα με γειτονικούς Δήμους, που προοδεύουν και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Η  θέση μας, ως αντιπολίτευση, είναι δύσκολη, γιατί ο νέος νόμος δεν μας αφήνει περιθώρια θεσμικής αντίδρασης.  Όμως δεν θα διευκολύνουμε τη Δημοτική Αρχή στον κατήφορο που επέλεξε και θα συνεχίσουμε τις μάχες μας με ερωτήσεις και καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην κοινωνία και στα Μέσα Ενημέρωσης.  Η πόλη μας, η Νέα Ιωνία, πιστεύουμε πως αξίζει καλύτερη τύχη και δεν θα μείνουμε άπρακτοι όσο υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής όλων μας με την ανικανότητα και την έλλειψη στρατηγικής της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές