Πελόσι: Σοβαρές οι διαφορές μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε έπειτα από μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες, Τρίτη, με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι “οι σοβαρές διαφορές” παραμένουν μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου, σχετικά με την προώθηση της νέας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της COVID-19

“Δυστυχώς αυτή η τηλεφωνική συνομιλία έκανε ξεκάθαρο ότι οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος συνεχίζουν να έχουν σοβαρές διαφορές στην κατανόηση που έχουν σχετικά με τη βαρύτητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των εργαζόμενων στην Αμερική,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Πελόσι.

Από τις αρχές Αυγούστου δεν έχει διεξαχθεί κάποιος νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, όταν οι συνομιλίες κατέρρευσαν, καθώς οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο και η κυβέρνηση Τραμπ δεν κατόρθωσαν να γεφυρώσουν μία διαφορά άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων που προκύπτει από τα πακέτα οικονομικής βοήθειας που πρότειναν εκατέρωθεν, για τις μικρές επιχειρήσεις, τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, τις σχολικές περιφέρειες, αλλά και τις υπηρεσίες υγείας.

“Στη συζήτησή μας διατύπωσα την ελπίδα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έρθουν στο τραπέζι και θα συνεργαστούν με τους Δημοκρατικούς ώστε να διασωθούν οι ζωές, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των Αμερικανών,” επεσήμανε η Πελόσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές