Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και ΕΛΑΣ στη Μόρια

Στη Μόρια της Λέσβου το πρωί του Σαββάτου οι μετανάστες έκαναν πορεία διαμαρτυρίας ενώ παράλληλα ήταν το τρίτο βράδυ που κοιμήθηκαν στους δρόμους.

Με αφορμή την συγκεκριμένη συνθήκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας προανήγγειλε ότι σύντομα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες το πρωί του Σαββάτου οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Ανάμεσα τους σύμφωνα με πληροφορίες και πολλά μικρά παιδιά τα οποία ζητούν να αποχωρήσουν από την Λέσβο.

Μετά τις 11, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με τους πρώτους να ξεκινούν πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ε.Ο Παναγιούδας- Μυτιλήνης, ξέσπασε φωτιά στο βουνό, στον Καρά Τεπέ κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.


Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο έφτασαν με δυσκολία λόγω της πορείας διαμαρτυρίας, 2 πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, με τη συνδρομή πετζετέλ, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

σχετικα αρθρα

Leave a review