Ποιος είναι ο σημαντικότερος παράγων για την παραγωγή πλούτου;

Η παραγωγή πλούτου απασχολεί κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως αντικειμένου ή μεγέθους. Πολύ συχνά ο ιδιοκτήτης ή τα στελέχη των επιχειρήσεων αναζητούν τρόπους για την αύξηση της παραγωγής πλούτου ή ψάχνουν αιτίες οι οποίες δεν τους επιτρέπουν την παραγωγή του.
Με άλλα λόγια κάθε επιχείρηση, προσπαθεί να βρει το κρυμμένο της θησαυρό μη υπολογίζοντας τον σημαντικότερο παράγων τόσο στην παραγωγή πλούτου όσο και στην αύξησή του.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μπροστά σας το χάρτη ενός κρυμμένου θησαυρού, ο οποίος θα σας δώσει όλα τα εφόδια για την παραγωγή του πλούτου σας. Πώς όμως θα φτάσετε στο συγκεκριμένο σημείο στο χάρτη; Μόνος σας;

Όπως ίσως γνωρίζετε ή έχετε διαπιστώσει, δύο μυαλά λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με ένα. Είναι συνεπώς εμφανές ότι για να βρείτε τον κρυμμένο σας θησαυρό θα χρειαστείτε μία ομάδα ατόμων, οι οποίοι έχοντας μία καλή συνεργασία μεταξύ τους και δεδομένου ότι βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις, θα κάνουν δυνατή και γρήγορη την κατάκτηση αυτού του θησαυρού.

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι ο σημαντικότερος παράγων για την παραγωγή πλούτου είναι ένας και βρίσκεται γύρω σας. Αυτός είναι το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σας, το οποίο αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την εξέλιξη και την παραγωγή τόσο αγαθών/ υπηρεσιών όσο και πλούτου.

Οι άνθρωποι είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της επιχείρησής.

Κάθε άνθρωπος ο οποίος εργάζεται στην επιχείρησή σας είναι σε θέση να προσθέσει οικονομική αξία σε αυτή. Οι εργαζόμενοι αποτελούν μία πηγή δημιουργίας και διατήρησης ή και επιβίωσης της επιχείρησης καθώς την εφοδιάζουν με την εργασία τους, τα ταλέντα τους και τη δημιουργικότητά τους. Κάθε άτομο ορίζεται από το σύνολο των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εμπειριών που διαθέτει, τα οποία καθιστούν δυνατή την ανταπόκριση σε μεγάλους στόχους και οδηγούν σε καινοτομίες.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε επιχείρησης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε αλλαγές τόσο από το εσωτερικό της όσο και από το εξωτερικό της περιβάλλον βρίσκεται στις ικανότητες που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Έχετε τους κατάλληλους ανθρώπους; Βρίσκονται στη σωστή θέση;

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές