Προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών μετά την απομάκρυνση Σκούμα


Προαγωγές και τοποθετήσεις αξιωματικών ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, μετά την χθεσινή αλλαγή αρχηγού.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προήχθησαν:

  • Στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης.
  • Στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος.
  • Στο βαθμό του Ταξίαρχου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Ελληνική Αστυνομία: Νέος αρχηγός ο Λάζαρος Μαυρόπουλος

Ακολούθως, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

  • Γεώργιος Δούβαλης, ως Υπαρχηγός του Σώματος,
  • Ελευθέριος Γκαρίλας, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Σπυρίδων Σκλάβος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
  • Νικόλαος Σπανουδάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση γίνεται μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του πρώην αρχηγού της Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος αποχώρησε από την θέση του, αφήνοντας αιχμές για την  αντικατάστασή του.

«Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του ο κ. Σκούμας, πυροδοτώντας παράλληλα αντιδράσεις και ερωτήματα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, σε απάντησή του το υπ. Προστασίας του Πολίτη ανάφερε εκτός άλλων ότι «Με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας, ελήφθη η απόφαση για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Σκούμα». 

σχετικα αρθρα

Leave a review