Προκαλεί και πάλι η Τουρκία – Ποια νησιά θέλει να αποστρατικοποιηθούν

Τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει η παράνομη τουρκική προαγγελία για την περιπλάνηση του Oruc Reis νότια από το Καστελόριζο, ο παράκτιος σταθμός της Αττάλειας ανακοίνωσε νέα NAVTEX σύμφωνα με την οποία ότι οι σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis και τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου. Η περιοχή των ερευνών απέχει 12 μίλια από τη Ρόδο. 

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη, η Άγκυρα επιλέγει να «χτυπήσει» ξανά με νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis. Η περιοχή ερευνών που σχηματίζεται από τις συντεταγμένες που έχουν δηλώσει οι τουρκικές αρχές στην παράνομη Navtex με αριθμό 1404 εφάπτεται στην περιοχή που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη και εκτείνεται προς τα ανατολικά. Το βορειότερο σημείο της τουρκικής Navtex είναι περίπου 18 μίλια από το νησί της Ρω στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου. 

Δείτε τη Navtex που είχε εκδωθεί την 1η Νοεμβρίου για τις έρευνες του Oruc Reis

palia

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η προειδοποίηση των Τούρκων -όπως αναφέρεται στη Navtex- με την οποία καλούνται τα παραπλέοντα πλοία να παραμείνουν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το Oruc Reis, τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han. 

Δείτε χάρτη της νέας τουρκικής Navtex – Η περιοχή των ερευνών απέχει δώδεκα μίλια από τη Ρόδο 

nea

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές