Προκαλούν οι Τούρκοι – Yeni Safak: Η Ελλάδα με τις Navtex σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

Η Άγκυρα συνεχίζει τα πυρά με τις προκλήσεις αυτή την φορά να έρχονται από δημοσίευμα της Yeni Safak με τίτλο “Το παιχνίδι της Ελλάδας “NAVTEX”: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Μέσω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιάσει την πρόσφατη ενέργεια έκδοσης NAVTEX ως προκλητική από μέρους της Ελλάδας. Αυτό μάλιστα όπως αναφέρει και το δημοσίευμα επιχειρεί να σαμποτάρει τον επερχόμενο ελληνοτουρκικό διάλογο.

ΗΆγκυρα εξέδωσε δύο αντι- NAVTEX με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης ως απάντηση στην ελληνική NAVTEX. Συγκεκριμένα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ (Yeni Safak, TRT) αναφέρουν ότι η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό- εννοώντας τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης- «δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα: “Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση”

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές