Προκαλούν οι Τούρκοι – Yeni Safak: Η Ελλάδα με τις Navtex σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

Η Άγκυρα συνεχίζει τα πυρά με τις προκλήσεις αυτή την φορά να έρχονται από δημοσίευμα της Yeni Safak με τίτλο “Το παιχνίδι της Ελλάδας “NAVTEX”: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Μέσω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιάσει την πρόσφατη ενέργεια έκδοσης NAVTEX ως προκλητική από μέρους της Ελλάδας. Αυτό μάλιστα όπως αναφέρει και το δημοσίευμα επιχειρεί να σαμποτάρει τον επερχόμενο ελληνοτουρκικό διάλογο.

ΗΆγκυρα εξέδωσε δύο αντι- NAVTEX με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης ως απάντηση στην ελληνική NAVTEX. Συγκεκριμένα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ (Yeni Safak, TRT) αναφέρουν ότι η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό- εννοώντας τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης- «δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα: “Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση”

σχετικα αρθρα

Leave a review