Πυρκαγιά ξέσπασε στις Βολίμες Ζακύνθου – Πιθανότητα εκκένωσης οικισμού

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε φωτιά στις Βολίμες Ζακύνθου.

Πιο συγκεκριμένα στο σημείο κατέφθασε αμέσω μεγάλη πυροσβεστική ενίσχυση με 51 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 2 πεζοπορα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή αποτέλεσαν μεγάλο σύμμαχο της φωτιάς δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι αρχές επίσης της Ζακύνθου εξετάζουν το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού, καθώς οι συνθήκες όσο περνά η ώρα γίνονται πιο δύσκολες και όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο νησί μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με το σενάριο εκκένωσης οικισμού να είναι πολύ πιθανό.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές