Πώς το Marketing εξασφαλίζει την επιβίωση της εταιρίας σας

Το marketing πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρία;

Όλοι οι επιχειρηματίες συναντούν αυτό τον όρο, πολύ συχνά, τόσο στα media όσο και στην καθημερινότητά τους εν γένει.

Πόσοι όμως κατανοούν πραγματικά τι σημαίνει ο όρος αυτός και πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι η λειτουργία αυτή για την εταιρία τους; Γιατί άραγε κολοσσιαίες εταιρίες αποφασίζουν να δαπανήσουν πολύ μεγάλα ποσά στο τομέα αυτό;

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είναι το marketing. Σαν marketing ορίζουμε «το σύνολο των επιχειρηματικών ενεργειών όπως πχ. ο προγραμματισμός, η έρευνα της αγοράς, η ανάλυση των επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού, η τιμολόγηση, η διαφήμιση, η προώθηση κλπ των προϊόντων με τις όποιες ενέργειες, επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ροή αγαθών και υπηρεσιών από την παραγωγό εταιρία, προς τον καταναλωτή».

Αρα λοιπόν, όλες οι ενέργειες μιας εταιρίας που γίνονται με σκοπό, το προϊόν ή η υπηρεσία που παρέχει, να φτάσουνε στον τελικό καταναλωτή, ανήκουν στην περιοχή του marketing.

Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν το marketing για μια εταιρία;

Είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για τον βασικό παράγοντα, που εξασφαλίζει ή όχι την επιβίωση μιας εταιρίας. Αν εκτελεστούν σωστά οι λειτουργίες που περιγράφονται στον ορισμό πιο πάνω, η εταιρία θα ισχυροποιηθεί και θα επεκταθεί. Αν κάποια από τις λειτουργίες αυτές αγνοηθεί, ή δεν εκτελεστεί σωστά, η εταιρία αργά ή γρήγορα, θα καταρρεύσει.

Ποιος είναι λοιπόν ο πρωταρχικός στόχος του marketing;
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές