Ρευστότητα στις επιχειρήσεις με 3 δισ. από τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Η δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας είναι πλέον γεγονός με ενέσεις ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις καθώς 3 δισ. ευρώ προς στην επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομία και συγκεκριμένα στο τδεύτερο τρίμηνο έκανε λόγο για «επιτυχία δεδομένων των συνθηκών». 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως συνολικά η παγκόσμια οικονομία βίωσε το δεύτερο τρίμηνο τη βαθύτερη ύφεση στην μεταπολεμική ιστορία, ενώ το -15,2% για το ελληνικό ΑΕΠ ήταν πολύ κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Πρόσθεσε δε ότι η επίδοση του πρώτου τριμήνου (-0,5% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία) ήταν εκ των καλύτερων στην ένωση. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε επίσης ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα έκανε λόγο για ύφεση της τάξης του 24% με 25% το δεύτερο τρίμηνο και σχολίασε: «Η διαφορά αυτή των 10 μονάδων οφείλεται στα μέτρα στήριξης, που έλαβε η κυβέρνηση και ανέστρεψαν σε έναν βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας». 

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές