Ρωσικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού θα εξάγεται σε πολλές χώρες

Το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επεκτείνει τη διεθνή διάθεση του φαρμάκου Αβιφαβίρ για τον κορωνοϊό σε 17 ακόμη χώρες, περιλαμβανομένων και δύο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως τόνισε η ρωσική υπηρεσία επενδύσεων στην ανακοίνωσή της, το φάρμακο που είναι αντίστοιχο της ρεμδεσιβίρης θα εξαχθεί σε μια σειρά χωρών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, αλλά και αλλού.

Το Αβιφαβίρ, τονίζεται στη ρωσική ανακοίνωση, αποτελεί το πρώτο φάρμακο που έλαβε επίσημη πιστοποίηση στη Ρωσία για τη θεραπεία της Covid-19 και βασίζεται στη δραστική ουσία φαβιπιραβίρη, που είναι -όπως τονίζεται- τρεις με τέσσερις φορές φθηνότερη από τη ρεμδεσιβίρη.

Στην ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αποκτήσει σχεδόν ολόκληρο το παγκόσμιο απόθεμα ρεμδεσιβίρης.

Ετσι μετά τη Λευκορωσία, τη Βολιβία, το Καζαχστάν, το Κιργιστάν, τον Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, το φάρμακο Αβιφαβίρ θα εξαχθεί άμεσα και σε Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισημερινό, Κολομβία, Κουβέιτ, Νότια Αφρική, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παναμά, Παραγουάη, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία και Χιλή.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση ιαπωνικής εταιρίας ότι οι κλινικές έρευνες του Αβιφαβίρ στη Φάση 3, σε 156 ασθενείς, έδειξαν επιτάχυνση της ανάρρωσης των ασθενών με κορωνοϊό.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές