Σήμερα η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο για τον εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, όταν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραλάβουν τις πρώτες δόσεις – όπως όλα δείχνουν μέσα στον Ιανουάριο.

Στη χώρα μας, με βάση τα συμβόλαια προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις φαρμακευτικές εταιρίες, αναλογούν περισσότερα από 25 εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τακτική τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό την περασμένη Παρασκευή.

Τα εμβόλια αυτά αντιστοιχούν για την κάλυψη περισσότερων από 12,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, καθώς πολλά από τα πειραματικά εμβόλια είναι δύο δόσεων.

Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 θα διενεργούνται σε εμβολιαστικά κέντρα, μέσα σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για 1.018 σημεία, κατανεμημένα και στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού και το εμβόλιο θα χορηγείται δωρεάν. Για όσους δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης προβλέπονται, όπως προκύπτει από πληροφορίες, ειδικά συνεργεία για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που τίθεται για τη διενέργεια των εμβολιασμών, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και δεύτεροι κατά σειρά τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, καθώς και όσοι φιλοξενούνται σε δομές, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας κάλεσε χθες το μεσημέρι σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κομμάτων με θέμα τον εμβολιασμό για τον νέο κορονοϊό.

Στη συνάντηση η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, ενημέρωσε για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις ανάπτυξης των εμβολίων, τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας, όπως όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., θα προμηθευτεί μέσω κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού τα εμβόλια, καθώς και το σχέδιο εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες ο υπουργός Υγείας πιθανόν εντάξει στο σχεδιασμό.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές