Σε «σοκ» ολόκληρη η Αριδαία από τον ακαριαίο θάνατο εκπαιδευτικού | Ellada FM


Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Αριδαίας στην Πέλλα, μετά τον ακαριαίο θάνατο του εκπαιδευτικού και διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, Συμεών Σωτηριάδη, ο οποίος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής παρασύρθηκε στις 7.35 το πρωί από φορτηγό έξω από το σχολικό κτίριο.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας) συντετριμμένοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχουν σβήσει τα πάντα γύρω μου και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή στο GRTimes, ο  Παύλος Κοροσίδης, υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, το οποίο με απόφαση του δημάρχου, Χρήστου Μπάτση, δεν λειτούργησε σήμερα λόγω πένθους.

«Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην εκπαίδευση και στα παιδιά. Ήταν ένας διδάσκαλος για όλους μας. Έδειχνε ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα. Από το πιο σημαντικό, μέχρι το πιο ασήμαντο. Γι’ αυτό και η κατάσταση εδώ πλέον, είναι εξωφρενική. Έχει ξεφύγει από τη διαχείρισή μας, ήταν ο ηγέτης μας. Ήμασταν όλοι μια αγκαλιά» πρόσθεσε ο υποδιευθυντής του σχολείου.

Σε ερώτηση για το πώς ακριβώς συνέβη το τραγικό περιστατικό, ο Π. Κοροσίδης, σημείωσε πως «κανείς δεν έχει καταλάβει. Ήταν σκοτάδι, δεν είχε ξημερώσει ακόμα. Προσέρχονταν στο σχολείο, όταν συνέβη. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το διανοηθώ, να το συνειδητοποιήσω». Ενώ για το διάστημα που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, ο υποδιευθυντής τόνισε πως «θα υπάρξει αίτημα να μείνει κλειστό και τη Δευτέρα. Πρέπει να δούμε ψυχολόγους, να διαχειριστούμε την κατάσταση».Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review