Στέφανος Βλάχος – Δήμαρχος Πετρούπολης «Συνεχίζουμε με το ίδιο σθένος στα μεγάλα στοιχήματα της Πετρούπολης»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για την υγειονομική κρίση αλλά και τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης μέρας στο Δήμο. Ας δούμε τι συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους :

Ερ. Πως αντιμετωπίσατε στον Δήμο Πετρούπολης τις επιπτώσεις που επέφερε στην καθημερινότητα μας ο Covid 19;

Απ. Από την αρχή της πανδημίας, η Διοίκηση του Δήμου ευθυγραμμίστηκε πολύ γρήγορα στη λήψη μέτρων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, ώστε οι πολίτες να είναι διασφαλισμένοι απέναντι στον κορωνοϊό, πριν ακόμα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αυτό που προείχε και εξακολουθεί να προέχει, είναι η κάλυψη κυρίως της υγειονομικής προφύλαξης του πληθυσμού.

Από πολύ νωρίς κλείσαμε τις παιδικές χαρές, τα ΚΑΠΗ και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, σχεδιάζοντας μέρα με τη μέρα τη κάθε μας κίνηση, λαμβάνοντας υπόψη τον κεντρικό σχεδιασμό και τα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.

 Με το σύνθημα «Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…» η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας «Δομής Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας και Αλληλεγγύης».

Ταυτόχρονα, δημιούργησε δύο ακόμη νέες Υπηρεσίες μέριμνας για τους πολίτες,

  • την «Γραμμή ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους ιατρούς του Δήμου»
  • την «Γραμμή Ψυχοκοινωνικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης»

Με τη συνεργασία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, προετοιμάζονταν και διανέμονταν κατ’ οίκον καθημερινά 60 μερίδες δωρεάν γευμάτων, σε συνανθρώπους μας που αδυνατούσαν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Παράλληλα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας προχωρήσαμε στη δωρεάν καθημερινή κατ’ οίκον διανομή 700 γευμάτων για διάστημα δύο μηνών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Νέας Δομής «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», καθώς και σε ευπαθείς οικογένειες που σιτίζονταν από τις Εστίες Αγάπης των ενοριών της Πετρούπολης.

 Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος πραγματοποιούσε με εντατικούς ρυθμούς και σε τακτά χρονικά διαστήματα απολυμάνσεις σε πεζοδρόμια, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προχωρήσαμε στην έκτακτη πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να ενισχυθεί η Διεύθυνση Καθαριότητας, καθώς και στη διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα μεριμνήσαμε για τον εφοδιασμό τους με Υγειονομικό Υλικό.

Η Διοίκηση του Δήμου διαχειρίστηκε και εξακολουθεί να διαχειρίζεται επαρκώς την κατάσταση, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διευθέτηση των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού.

Ερ.: Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα της Διοίκησης για την επόμενη μέρα στην Πετρούπολη;

Απ.: Το μεγάλο μας στοίχημα για την Πετρούπολη είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημαρχείου. Πιστεύω ότι ο προγραμματισμός και οι διαδικασίες που ακολουθούμε θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα και

Πριν από έναν χρόνο, το Διοικητικό εφετείο εξέδωσε μια απόφαση σταθμό, δικαιώνοντας τον Δήμο Πετρούπολης έναντι των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας.

Αν και η νίκη αυτή δεν ανήκει σε πρόσωπα, νιώθω πολύ τυχερός που επετεύχθη επί των ημερών μου, καθώς αποτελεί μια συνέχεια των προηγούμενων τριών ανατροπών δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες είχαν επιτευχθεί κατά την προηγούμενη θητεία μου ως Δήμαρχος Πετρούπολης, το 2004.

Το επόμενο μείζον θέμα είναι το ζήτημα της χωματερή της Φυλής.

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής της από την περιοχή, ώστε να πάψει η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Δυτικής Αθήνας που υποφέρει χρόνια από την παρουσία της.

Εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και έχουμε ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
email: geobat3@gmail.com  

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές