Στο επίκεντρο της επιδημίας κορωνοϊού η Αττική – Τι λένε οι ειδικοί

Στο “κόκκινο” η Αττική με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της τονίζουν οι ειδικοί.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως τα 240 από τα 416 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική. Συμπλήρωσε πως “η ένταση του νέου κύματος είναι υψηλή, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε κάμψη”

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι ο μέσος όρος θανόντων ανά μέρα είναι πέντε άτομα.

Ο κόσμος σε κάθε σημείο του πλανήτη βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ επικίνδυνο δεύτερο κύμα κορωνοϊού με τον αγώνα να δίνεται καθημερινά από όλους ως προς την θωράκιση της υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι αυξημένο και για το λόγο αυτό τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει στοχευμένους ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας οι οποίοι θα συνεχισθούν. Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας για ασυμπτωματικούς για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Επίσης, με πρωτοβουλία Δήμου Αθηναίων προχωρούν σε νέα δέσμη μέτρων. Μεταξύ άλλων θα γίνονται σε 8 λέσχες φιλίας τεστ, διεξαγωγή περισσότερων rapid test αλλά και δυο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης

Σχετικά με την εικόνα στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.

Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

σχετικα αρθρα

Leave a review