Στο λιμάνι του Σιγρίου το πλοίο που θα φιλοξενήσει 1.000 μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας

Το πλοίο Blue Star Chios έδεσε νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Σιγρίου στην δυτική Λέσβο, 100 περίπου χιλιόμετρα από την Μυτιλήνη στο οποίο, σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες στη Μυτιλήνη, θα στεγασθούν 1000 άτομα από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε δρόμους και χωράφια. Οι υπόλοιποι σύμφωνα με πηγές θα στεγασθούν σε αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στο νησί.

 ην ίδια ώρα, κάτοικοι της Μόριας με τη συμπαράσταση της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης κατέλαβαν από νωρίς τον πρώτο δρόμο που οδηγεί στις καμένες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της Μόριας, με στόχο να μην επιτρέψουν την πρόσβαση σε αυτό μηχανημάτων και υποδομών για τον καθαρισμό και την προσωρινή λειτουργία του χώρου ως καταυλισμός. Από την άλλη πλευρά του δρόμου, η πρόσβαση δεν είναι δυνατή αφού εκεί βρίσκονται οι πυρόπληκτοι.

Ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης ανέφερε χαρακτηριστικά “πως ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσω να προσπαθώ με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο.”

σχετικα αρθρα

Leave a review