Στο Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη το ΥΠΕΞ καταδικάζει τα γεγονότα

Έπειτα από γεγονότα που έλαβαν χώρα την Παρασκευή, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την όλη συνθήκη που επικρατεί ακριβώς έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποδοκιμάζει πλήρως “κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας”

«Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Γίνεται υπενθύμιση πως έξω από το προξενείο δημιουργήθηκε ασφαλώς μεγάλη ένταση σε διαδήλωση Κούδρων με αφορμή τον θάνατο μετά από απεργία πείνας, στην Τουρκία της δικηγόρου Ebru Timtik.

Στην οδό Αγίου Δημητρίου παράλληλα εκτός από το παραπάνω γεγονός διαδηλωτές πέρασαν σε ενέργεια να κάψουν πανό με εικονιζόμενη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές