Συγκλονιστικές Εικόνες από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Αραβικών Εμιράτων πάνω από το Αιγαίο

Μία στρατιωτική ασπίδα δημιουργήθηκε πάνω από το Αιγαίο με τις δυνάμεις της Ελλάδας να συναντούν ψηλά τις δυνάμεις των Αραβικών Εμινάρων.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Από την αεροπορική βάση της Σούδας αναχώρησε χθες Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), μετά την ολοκλήρωση της συνεκπαίδευσης της με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, σε συνεργασία με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία συνέβαλαν στην περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων.

σχετικα αρθρα

Leave a review