Συνέντευξη: Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης – «Κύριο μέλημα η υπευθυνότητα και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας»

Με το Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο συζητά ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης για την υγειονομική κρίση, το εμβόλιο, την επόμενη μέρα καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Ερ. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το νέο έτος, θα είναι μία επανάληψη του 2020 ή θα βελτιωθούν τα πράγματα;

Απ. Μόλις ολοκληρώσαμε ίσως τη δυσκολότερη χρονιάς της γενιάς μας. Η ανθρωπότητα βίωσε πρωτόγνωρες εμπειρίες με την πανδημία, και πολλά απ’ αυτά που συνέθεταν την καθημερινότητα και την κανονικότητα μας, πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, ανατράπηκαν. Στερηθήκαμε αγαπημένα πρόσωπα, χάσαμε την ανθρώπινη επαφή, φοβηθήκαμε για την υγεία μας, ακόμα και για τη ζωή μας, περιορίστηκαν οι μετακινήσεις μας, ακόμα και η ελευθερία μας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μαζί με όλους του φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στη μάχη να αντιμετωπίσουμε τις υγειονομικές, κοινωνικές ακόμα και οικονομικές προεκτάσεις της πανδημίας στην τοπική κοινωνία. Ανταποκριθήκαμε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της πόλης, που ήταν πολλές και σύνθετες. Επιγραμματικά αναφέρω την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την απολύμανση όλων των πολυσύχναστων σημείων της πόλης από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, την παροχή αυξημένης φροντίδας στο σπίτι όλων όσοι δεν είναι σε θέση ή δεν πρέπει να μετακινηθούν, τη στήριξη και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις δύο δομές υγείας που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου μας, το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Κέντρο Υγείας Βάρης καθώς και την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών της πόλης. Κυρίαρχα αισθήματα για το 2021 είναι η ελπίδα και η αισιοδοξία. Με την άφιξη του εμβολίου στη χώρα μας και την έναρξη των εμβολιασμών μέσα στο Ιανουάριο, θεωρώ πως σε λίγους μήνες η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν και θα μπορούμε να αρχίσουμε την ανάκαμψη της χώρας, της αγοράς και της οικονομίας μας. Θεωρώ βέβαια καίριας σημασίας, το να κρατήσουμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την αντιμετώπιση της κρίσης ως διδάγματα, καθώς μέσα απ’ αυτές γίναμε ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι.

Ερ. Αναφερθήκατε στο εμβόλιο, εσείς θα εμβολιαστείτε;

Απ. Θεωρώ τον εμβολιασμό μονόδρομο και πιστεύω πως όσοι είναι αντίθετοι ή ακόμα καιπολέμιοί του, επιδεικνύουν εγκληματική κοινωνική ανευθυνότητα. Πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε και για πόσο καιρό ακόμα πρέπει να ζούμε τον εφιάλτη της πανδημίας μέχρι να πειστούμε πως πρέπει να εμπιστευτούμε την ιατρική και την επιστήμη; Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, όταν έρθει η σειρά μου βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν αποφασιστεί τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου θα εμβολιαστούμε και κάνω μέσα από τη συνέντευξη αυτή έκκληση σε όλους να πράξουν ανάλογα.

Ερ. Φέτος η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Εσείς ως Δήμος έχετε σχεδιάσει κάτι για την επέτειο;

Απ. Ο εορτασμός των 200 χρόνων από το έπος του 1821 αποτελεί κορυφαίο γεγονός και οφείλουμε να το γιορτάσουμε με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε μία τόσο σπουδαία επέτειο. Πρέπει όμως μαζί με τους ήρωες που γράφτηκαν στις σελίδες της ιστορίας, να τιμήσουμε και όλους τους σύγχρονους ήρωες που έδωσαν – και δίνουν – μάχες με το σημερινό αόρατο εχθρό. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων έχοντας όμως πάντα ως κύριο μέλημα την υπευθυνότητα και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές