ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια Κυβερνητική ευθύνη η τραγωδία στη Μόρια

“Η σημερινή τραγωδία που έλαβε χώρα στην δομή της Μόριας αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη-Μηταράκη” τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και συνεχίζει προσθέτοντας ότι “η ΝΔ καταδικάζει την τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην αθλιότητα”

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση ότι προεκλογικά η ΝΔ “έταζε ότι θα κλείσει τη δομή της Μόριας» και πως «το μόνο που κατάφερε είναι να παραλάβει μια δομή με 5.600 ανθρώπους και να ξεπεράσει τις 20.000 πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης”.

Κατηγορεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι «χωρίς να πιέζει για μία συνολική Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, καθιστά την Ελλάδα μια αποθήκη ψυχών» και ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και με τις επιλογές της οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στη Μόρια». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι στη διάρκεια της πανδημίας «άφησε τις δομές στην τύχη τους, δεν φρόντισε για την αποσυμφόρησή τους, αδιαφόρησε για τη στελέχωσή τους. Δημιούργησε μια δομή χωρίς καμία δυνατότητα πρόνοιας αλλά και ελέγχου».  

“Χωρίς υποδομές και χωρίς υγειονομική κάλυψη θα βρίσκονται σήμερα 13.000 άνθρωποι” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Για μια ακόμα φορά το μόνο που καταφέρνει είναι να βρίσκεται η χώρα μας στην πρώτη θέση των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, πάντα για τους λάθος λόγους”. προσθέτει. Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως απαιτεί τώρα έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών και άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. “Να πούμε ένα δυνατό όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές. Να διεκδικήσει η χώρα μας άμεσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και συντονισμού”, υπογραμμίζει.

σχετικα αρθρα

Leave a review