Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το 2019 στην εποχή του Covid

Tα πρώτα δεδομένα τα οποία κυκλοφόρησαν από τον σύνδεσμο αεροδρομίων Airports Council International (ACI) δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου σημείωση αύξηση 1,9% το 2019.

Τα στοιχεία για τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το 2019 απεικονίζουν ακριβώς την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αερομεταφορές μετά την πανδημία του Covid-19.

Τα πρώτα δεδομένα τα οποία κυκλοφόρησαν από τον σύνδεσμο αεροδρομίων Airports Council International (ACI) δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου σημείωση αύξηση 1,9% το 2019.

Αυτό όμως ήταν πριν o COVID-19 “γονατίσει” τον κλάδο:

Η ζήτηση έχει εξαφανιστεί», λέει η Αντζελα Γκίτενς, γενική διευθύντρια του ACI. Η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί πάνω από 90%, λέει, καθώς τα κλειστά σύνορα και οι καραντίνες έχουν επηρεάσει πολλούς προορισμούς.

Ο ACI εκτιμά ότι οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς το 2020 δεν θα ξεπεράσουν τα 4,6 δισεκατομμύρια, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση εσόδων της τάξης των 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, το Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport φιλοξένησε 110,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2019.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, το αεροδρόμιο της Ατλάντα φιλοξένησε 20,7 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας πτώση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η πιο απότομη πτώση, όμως, ήρθε για τα αεροδρόμια της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν και ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού Το Beijing Capital International Airport γνώρισε μείωση της επιβατικής του κίνησης που άγγιξε το 62,6% το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το Beijing Capital International Airport ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από άποψη επιβατικής κίνησης το 2019, φιλοξενώντας 100 εκατομμύρια επιβάτες.

Το Los Angeles International Airport κατέκτησε την τρίτη θέση, φιλοξενώντας περισσότερους από 88 εκατομμύρια επιβάτες το 2019, αλλά είδε την επιβατική του κίνηση να μειώνεται κατά 21,7% μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το Chicago O’Hare παρέμεινε το αεροδρόμιο με τις μεγαλύτερες απογειώσεις και προσγειώσεις για το 2019, με το Hartsfield-Jackson Atlanta Airport να έρχεται στη δεύτερη θέση.

Αυτά είναι δέκα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το 2019 και η μείωση τους στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta International (ATL) – 110,5 εκατομμύρια επιβάτες – 18,2%

2. Beijing Capital International (PEK) – 100 εκατομμύρια επιβάτες -62,6%

3. Los Angeles International (LAX) – 88,1 εκατομμύρια επιβάτες – 21,7%

4. Dubai International (DXB) – 86,4 εκατομμύρια επιβάτες – 19,9%

5. Tokyo International (Haneda) (HND) – 85,5 εκατομμύρια επιβάτες – 28,5%

6. Chicago O’Hare International (ORD) – 84,6 εκατομμύρια επιβάτες – μη διαθέσιμα αποτελέσματα

7. London Heathrow (LHR) — 80.9 εκατομμύρια επιβάτες – 18,3%

8. Shanghai Pudong International (PVG) – 76,2 εκατομμύρια επιβάτες – 57,1%

9. Paris-Charles de Gaulle (CDG) – 76,2 εκατομμύρια επιβάτες – 20,6%

10. Dallas/Fort Worth International (DFW) – 75,1 εκατομμύρια επιβάτες – 12,3%

Πώς θα έρθει η ανάκαμψη

Η ασφάλεια -επιβατών και προσωπικού- είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών αεροδρομίων, αεροπορικών εταιρειών και κρατών για την ανάκαμψη των αερομεταφορών.

Τα αεροδρόμια άλλαξαν εν μέσω της πανδημίας υιοθετόντας αυστηρά υγειονομικά μέτρα, όπως χρήση μάσκας παντού και φυσικές αλλαγές ώστε να διευκολυνθεί η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με την επιβατική κίνηση σε τόσο χαμηλά επίπεδα, η τήρηση των μέτρων είναι εφικτή, λέει η Γκίτενς. “Αυτό όμως δεν είναι βιώσιμη λύση”.

Επομένως οι μάσκες και τα μέτρα υγιεινής, ειδικά ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά είναι «κλειδί» για την καλή λειτουργία των αεροδρομίων. Ο ACI έχει εκδόσει μία σειρά με πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμο, ώστε να ανταπεξέλθουν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά η επανεκκίνηση των ταξιδιών δεν πρόκειται να έρθει μέσω κάποιας μαγικής και καθολικής λύσης. Κάθε περιοχή πρέπει να εξετάζει το πρόβλημα διαφορετικά, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.

Mε πληροφορίες του CNN Travel

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές