Τα εμβληματικά έργα του Περιφερειάρχη για τα Βόρεια Προάστια…

Η υλοποίηση εμβληματικών έργων μητροπολιτικού χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με δημάρχους της περιοχής


Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια και δήμοι δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών υποδομών που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας»
Έργα βιώσιμης ανάπτυξης μητροπολιτικού χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης και Κηφισιάς Γ. Θωμάκος καθώς και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.
Ο Γ. Πατούλης αφού καλωσόρισε τους δημάρχους στην Περιφέρεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε εμβληματικά έργα τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στο πρόγραμμά του και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς αρκετά από αυτά μετά από εισήγησή του έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους έργα υπερτοπικής χρήσης συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά Περιφέρεια και δήμοι συνεργάζονται στενά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης σημαντικών διαδημοτικών υποδομών που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Επιπλέον τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας τα έργα αυτά να είναι ώριμα καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί μέχρι το 2022.
Μετά από εισήγηση του κ. Πατούλη συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών προκειμένου να αξιολογήσουν τις προτάσεις και να συνεργαστούν για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή.
Οι δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση και τόνισαν ότι όταν οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται στενά μπορούν να αναδειχθούν σημαντικά οφέλη σε μητροπολιτικό -διαδημοτικό επίπεδο. Αναφερόμενοι στο θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης επισήμαναν ότι το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών από την οποία και αναμένουν να τους παρουσιάσει το πλαίσιο του σχεδιασμού της.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στα παρακάτω θέματα:
• Την επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ πέρα από τον τερματικό σταθμό Κηφισιάς
• Την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό
• Την υπογειοποίηση της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου
• Τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων
• Την ανάπτυξη κέντρου υποστηριζόμενης διαβίωσης Ηλικιωμένων
• Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λ. Σπύρου Λούη
Τέλος στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε σε διάστημα ενός μήνα η Ομάδα Εργασίας να έχει ολοκληρώσει την πρώτη καταγραφή των έργων και να διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω των οποίων θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η υλοποίησή τους.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές