Τηλεκπαίδευση για δημοτικά και νήπια με προβλήματα και καταγγελίες. Κόντρα Κεραμέως-Αρσένη στη Βουλή

Πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης σήμερα για τους μικρούς μαθητές και πολλές ήταν οι καταγγελίες στα social media από γονείς και εκπαιδευτικούς που δυσκολεύτηκαν να συνδεθούν.

Η πλατφόρμα Webex της Sisco ήταν έτοιμη για να συνδεθούν δάσκαλοι και μαθητές, ακριβώς στις 2:00 το μεσημέρι. Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν ακόμα και μισή ώρα αργότερα, όπως αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η θέση του υπουργείου Παιδείας

Σε άτυπη ενημέρωση προς τον Τύπο, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι “περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.” και χαρατήρισαν μεμωνομένες τις περιπτώσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα στη σύνδεση.

Κόντρα Κεραμέως – Αρσένη του Μέρα25

Ο βουλευτής του Μέρα24 Κρίτων Αρσένης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή λέγοντας ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μαθητών που είναι αποκλεισμένοι για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση», και ότι «πολλές φτωχές οικογένειες στη Δυτική Αττική δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε υπολογιστή». «Ένα ποσοστό 30% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο».

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι «Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης», ενώ «Οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται. Ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη», υποστηρίζοντας ότι έγινε ένα μεγάλο άλμα για την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης από τη σημερινή κυβέρνηση.

σχετικα αρθρα

Leave a Comment

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές