Τουρισμός: Προβολή Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στη Σουηδία

Την τιμητική τους είχαν 8 και 9 Απρίλιου στη Σουηδία η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, που συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον των σουηδικών τουριστικών πρακτόρων για ένταξή τους στα πακέτα των φετινών διακοπών.

Οι δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμμετείχε ο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, ως μέγας χορηγός, σε Γκέτεμπουργκ και Στοκχόλμη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Θέμα τους ήταν «Ταξίδι, Πολιτισμός, Γαστρονομία, Μουσική» και διοργανώθηκαν από την εταιρεία Medelhavets Produktion&Events στο Κάστρο του 17ου αιώνα SkansenKronan του Γκέτεμποργκ την Παρασκευή και στο Παλάτι Van Der Nootska Palatset στη Στοκχόλμη το Σάββατο.

Στο πρώτο σκέλος των παρουσιάσεων ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλος Μούρμας, παρουσίασε αναλυτικά τους προορισμούς (πολιτιστικά μνημεία, μνημεία UNESCO, αρχαιολογικούς χώρους κλπ), ενώ προβλήθηκαν και τα βίντεο του ΕΟΤ για Citybreak “Greekend” για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το “All  you want is Greece”. Σημαντική παράμετρος, που τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Μούρμα, είναι οι απευθείας πτήσεις από τη Στοκχόλμη για τη Θεσσαλονίκη με τη Ryanair, που διευκολύνει τη δημιουργία των dynamic packages, με ή χωρίς το κόστος της πτήσης.

Στο σκέλος του πολιτισμού, έγινε παρουσίαση του βιβλίου-μυθιστορήματος «Ουζερί Τσιτσάνης» από τον συγγραφέα του Γεώργιο Σκαμπαρδώνη, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση από τους διοργανωτές.

Ακολούθησε παρουσίαση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης από τον Βλαδίμηρο Φουντή, Έλληνα Chef, διακεκριμένο στη Σουηδία, και στη συνέχεια έγινε παράθεση δείπνου στους καλεσμένους.

Το μουσικό σκέλος αφορούσε στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και τα τραγούδια του, καθώς και τα αφιερωματικά τραγούδια του για τη Θεσσαλονίκη, τα οποία παρουσιάστηκαν από το μουσικό σχήμα που είχε προσκληθεί από την Ελλάδα υπό τον διευθυντή ορχήστρας Γιάννη Παπαζαχαριάκη και την τραγουδίστρια Βιολέτα Ίκαρη.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην Στοκχόλμη, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία, Ανδρέας Φρυγανάς, παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σόλωνα Σάββα, καθώς και ο Βασίλης Μωυσίδης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εκ μέρους του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος και απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες (Trawell Goteborg, Detur Sweden , Don Orient Tours Sweden), οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στα προγράμματα τους, καθώς και bloggers εξειδικευμένοι στα ταξίδια και στη γαστρονομία.σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές