“Το Oruc Reis επέστρεψε στη βάση του για συντήρηση και θα συνεχίσει τις έρευνες του” λένε οι Τούρκοι

H συνέπεια στην συνθήκη αποκλιμάκωσης που περιμένει η ελληνική πλευρά “ανταπαντάται” από την Άγκυρα με το γεγονός ότι το Oruc Reis επέστρεψε στην βάση του για συντήρηση με σκοπό να συνεχίσει τις έρευνες.

Το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι , “το Σεισμικό Ερευνητικό Πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας στη θέση Demre-1 στη Μεσόγειο στις 10 Αυγούστου. Το Oruç Reis έχει συλλέξει μέχρι στιγμής δεδομένα σε 3. 525 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ο Oruc Reis επιστρέφει στο λιμάνι μία φορά το μήνα για προγραμματισμένη συντήρηση, αλλαγή προσωπικού και επόμενες προετοιμασίες αποστολής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του. Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι για προμήθεια και συντήρηση σε μηνιαία βάση είναι συνήθης δραστηριότητα. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες μετά τις εργασίες προμήθειας και συντήρησης.

“Ταυτόχρονα η Τουρκία, συνεχίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο στη Μεσόγειο χωρίς διακοπή. Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz εξακολουθεί να βρίσκεται στο οικόπεδο Seljuk-1, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Pasha συνεχίζει επίσης τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Πηγή: militaire

σχετικα αρθρα

Leave a review