Τσίπρας: “Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει τον χειμώνα που έρχεται”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: “Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας, με την κατάρρευση των εσόδων από τον τουρισμό, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, τη συνακόλουθη δυσπραγία της εσωτερικής αγοράς

“Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη κατεδαφίζει, αντί να χτίζει” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης. “Μας γυρίζουν με ταχύτητα πίσω στα δύσκολα χρόνια του 10-15 και στο καθεστώς των πολιτικών του ΔΝΤ υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς χειρισμούς “προχειρότητα, επιπολαιότητα και απουσία μια συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις”. “Η Ελλάδα ζει τη στιγμή αυτή μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως “ζωτικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ο ρόλος του Τύπου, αλλά και της Δικαιοσύνης, φαλκιδεύονται βάναυσα“.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,  “σε τρία κύρια μέτωπα η κοινωνία αγωνιά και η κυβέρνηση αποτυγχάνει κατά κράτος”δηλαδή “στο μέτωπο της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης και στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των προκλήσεων Ερντογάν”

Ως προς την υγειονομική κρίση, “αυτό που πέτυχε ο κος Μητσοτάκης: Να μετατρέψει μια υγειονομική επιτυχία σε απόλυτο φιάσκο, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα “το δεύτερο κύμα της πανδημίας να είναι ήδη πολύ πιο μαζικό από το πρώτο”“Αν δεν υπάρξει, έστω και τώρα, στο και πέντε, ένα συμπαγές, μελετημένο, συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα είναι υπεύθυνη για ό,τι ακολουθήσει τον χειμώνα που έρχεται” προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιγνίδια με τα σχολεία, με τα παιδιά, με τις μάσκες, και τα παγουρίνια”.

σχετικα αρθρα

Leave a review