Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας ανακοίνωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας με αφορμή την κακοκαιρία Ιανός που ξέσπασε και σήμανε συναγερμό.

Ένας αγώνας δρόμου διαγράφεται για τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον “Ιανό”

Με εντολή που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί να επισκέπτεται τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχει καταφθάσει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας ενώ την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο πρόεδρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην περιοχή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να βρεθεί, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται από σήμερα, Κυριακή, για να συμμετάσχει στο κρίσιμο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας για τη μεταρρύθμιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ξεκινάει τη Δευτέρα.

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις καταστροφές που υπέστη το κεφάλαιό τους.

σχετικα αρθρα

Leave a review