Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού : Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός με 270 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Το πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που περιλαμβάνει Μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και 43 περιφερειακές ενότητες, συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση το εισητήριο στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου προβλέπεται.

Για λόγους ασφαλείας σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους, ενώ η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στον θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός συμμετέχουν οι εξής πολιτιστικοί οργανισμοί:

Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.

Οι Διευθύνσεις Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και οι συνεργαζόμενες Εφορείες Αρχαιοτήτων συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος, ξεπερνώντας τις χρονικές δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες καθώς το πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει το Υπουργείο στα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, οι οποίοι συμμετέχουν και στηρίζουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου παρουσιάζεται η παράσταση “Το αμάρτημα της μητρός μου

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας. Ώρα έναρξης : 19.30.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

#Ελλάδα #πολιτισμός #pressFUN

σχετικα αρθρα

Leave a review