Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

Σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας η εικόνα της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε περίπου στις 2:50 τα ξημερώματα είναι πολύ καλύτερα. Για προληπτικούς λόγους όμως οι αρχές πέρασαν σε εκκένωση τριών οικισμών καθώς και του μοναστηριού της Αγίας Μαρίνας.

Η κινητοποίηση από τους αρμόδιους ήταν εξαιρετικά άμεση και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαρθακογιαννάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι στο ορεινό μέρος της περιοχής το πύρινο μέτωπο δεν είναι απειλητικό.

Πληροφορίες δείχνουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει Επίσης στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε στην ερτ  ότι είναι αισιόδοξος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς πλέον συνδράμουν και εναέριες δυνάμεις. Λίγο νωρίτερα είχε τονίσει ότι οι οικισμοί Ήλιος, Κόρφος και Κιουρκάτι και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας εντελώς προληπτικά.

Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά πως οι καθιερωμένες ενέργειες των αρχών ήταν άμεσες καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι σύνηθες πύρινο μέτωπο γεγονός που απαιτεί την τεράστια προσοχή όλων με στόχο τον απόλυτο έλεγχο και προστασία όλης της περιοχής.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1301530533357379586&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ert.gr%2Feidiseis%2Fellada%2Fkinonia%2Fpyrkagia-sto-sofiko-korinthias%2F&theme=light&widgetsVersion=219d021%3A1598982042171&width=550px

σχετικα αρθρα

Leave a review