Ψηφιακός ο φετινός εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση» είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο θα κινηθούν, σε όλη την Ευρώπη, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το εγχώριο Υπουργείο Πολιτισμού θα γιορτάσει, για 24η χρονιά φέτος, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου με μια σειρά ψηφιακών δράσεων οι οποίες θα επικεντρώνονται στον εκπαιδευτικό ρόλο της πολιτιστικής παράδοσης.

Η εξέλιξη της πανδημίας του covid-19, οι μακρόχρονοι κοινωνικοί περιορισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο με ποικίλες ποσοτικές και ποιοτικές διαβαθμίσεις, καθώς και τα συνεχώς τροποποιούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας έθεσαν εκ των πραγμάτων τον εορτασμό των ΕΗΠΚ 2020 σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Ενώ ο θεσμός έχει ως πυρήνα την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με τις κοινότητες που την μοιράζονται με φυσικό και άμεσο τρόπο, ο φετινός εορτασμός δεν μπορεί παρά να προτάξει την υγεία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν, εργαζομένων και επισκεπτών, και να προτείνει άλλους τρόπους σύμπραξης, δημιουργίας και συνύπαρξης για να πραγματωθεί.

Πενήντα (50) φορείς θα προβάλουν ψηφιακές δράσεις κάτω από το ευρύτερο θέμα της σχέσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Εκπαίδευσης. Παραγωγές παλαιότερες ή νέες, σχεδιασμένες αποκλειστικά για το φετινό εορτασμό ή και όχι, ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες, οι δράσεις θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, ενώ κάποιες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες και μετά.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26 και 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/EHDaysGR/

σχετικα αρθρα

Leave a review