Ψηφοφορία για το πρώτο σωματείο σε κατάστημα λιανικής ΕLLADA ΤΩΡΑ 24/7, ΕLLADA PRESS, ΝΕΑ, ΕLLADA ΤΩΡΑ, Ροή, 365 ΕLLADA NEWS ΕLLADA ΤΩΡΑ 24/7, ΕLLADA PRESS, | Ellada FM


Σε ψηφοφορία καλούνται οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Apple στο εμπορικό κέντρο Cumberland Mall στην Ατλάντα με ερώτημα την ίδρυση της πρώτης συνδικαλιστικής οργάνωσης στο τμήμα λιανικής του τεχνολογικού κολοσσού. Η

Εάν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας αποσπάσουν τη θετική ψήφο των περίπου 100 υπαλλήλων πλήρους και μερικής απασχόλησης του καταστήματος, θα μπορούμε να μιλάμε για το πρώτο κατάστημα λιανικής της Apple στις Η.Π.Α. που θα αποκτήσει συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Οι διοργανωτές της ψηφοφορίας δήλωσαν στο CNBC ότι περισσότερο από το 70% των εργαζομένων του καταστήματος υπέγραψαν κάρτες που εκδήλωναν ενδιαφέρον για συνδικαλιστική οργάνωση.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αυτοπροσώπως και θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Η εταιρεία δεν έχει αντιταχθεί ανοιχτά στην προσπάθεια των εργαζομένων να συνδικαλιστούν, αλλά πληροφορίες από άτομα εμπλεκόμενα στην ίδρυση σωματείου κάνουν λόγο για αποστολή μηνυμάτων που προσπαθούν να πείσουν τους υπαλλήλους ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Κύμα υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης

Οι προσπάθειες οργάνωσης σωματείων στα καταστήματα της Apple αποτελούν μέρος ενός αυξανόμενου κύματος ακτιβισμού σε χώρους εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας ως απάντηση στην πανδημία και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Οι διοργανωτές στο κατάστημα Cumberland λένε ότι τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν προσαρμογές στο κόστος διαβίωσης και «πραγματικούς μισθούς διαβίωσης» για τους εργαζόμενους, καθώς και αυξημένη πρόσβαση στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας και πιο διαφοροποιημένη διαχείριση.

Ανάλογη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κατάστημα στη Νέα Υόρκη, όπου συλλέγονται υπογραφές ως το πρώτο βήμα στη διαδικασία που θα εκπροσωπηθεί από την Workers United. Οι εργαζόμενοι στην τοποθεσία του Towson Mall στο Μέριλαντ πραγματοποιούν επίσης συνδικαλιστική κίνηση, σύμφωνα με την Washington Post. Εάν τα καταφέρουν, θα εκπροσωπηθούν από τη Διεθνή Ένωση Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής.

Πηγή: CNBC

Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review