Ωνάσειο: Mεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρή ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια – Η δότρια και το δώρο ζωής

[ad_1]

Επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Έγινε σε ασθενή νεαρής ηλικίας με καρδιακή ανεπάρκεια.

Η νεαρή ασθενής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ζούσε για ενάμισι χρόνο με σύστημα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς. Η δωρεά ζωής έγινε από δότρια, η οποία βρισκόταν από το 2015 σε χρόνια αιμοκάθαρση.

«Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της δότριας και την ευχαριστεί για το μεγάλο δώρο ζωής προς την ασθενή μας. Ευχαριστούμε το ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την εξαίρετη συνεργασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Ωνάσειο έχει πραγματοποιήσει 199 μεταμοσχεύσεις καρδιάς από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος με εξαιρετικά ποσοστά επιβίωσης. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 13 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ενώ από τις αρχές του χρόνου, έχουν πραγματοποιηθεί δύο.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη λίστα αναμονής 26 ασθενείς, από τους οποίους 15 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ωνάσειο: Mεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρή ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια – Η δότρια και το δώρο ζωής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[ad_2]

σχετικα αρθρα

Leave a review