Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας;


Αιχμές για την στάση των Ευρωπαϊκών Οργάνων αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη από τις τουρκικές αρχές, άφησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ζήτησε την απερίφραστη καταδίκη «της απαράδεκτης κράτησης κι απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε την στάση ιχθύος που τήρησαν τα Ευρωπαϊκά Όργανα «για αυτή την ενέργεια έναντι ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου, αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει εκλεγεί ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών».

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του καλώντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να «υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας».

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης

«Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με απογοήτευση είδαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σιγεί όταν οι τουρκικές αρχές εντελώς καταχρηστικά έθεσαν υπό κράτηση κι απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το περασμένο Σάββατο.

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη δεδομένου ότι πέρα από Έλληνας αιρετός είναι κι Ευρωπαίος αξιωματούχος ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών.

Κι ήθελα να ρωτήσω:

Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας;

Η απερίφραστη καταδίκη είναι τo ελάχιστο που μπορεί η ΕΕ να κάνει ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί.

Καλώ, λοιπόν, την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Σας ευχαριστώ.»

naftemporiki.gr

σχετικα αρθρα

Leave a review