Όλα τα νέα μέτρα για εργασία, ασφαλιστικό, συντάξεις, αναδρομικά

Πώς θα αναπληρώνεται η προληπτική καραντίνα, τι ισχύει για την ειδική άδεια γονέων μαθητών – Επεκτείνονται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τηλεργασία – Ως τον Οκτώβρη η αναστολή συμβάσεων – Εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο στη Βουλή

Την αναπλήρωση της προληπτικής καραντίνας των 7 ημερών που περνούν οι εργαζόμενοι μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τα νέα μέτρα προστασίας που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες – ίσως και τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης – στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της προληπτικής καραντίνας ο εργαζόμενος θα λαμβάνει κανονικά το μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη. Ωστόσο αν δεν είναι δυνατή η εναλλακτική λύση της τηλεργασίας στη διάρκεια των 7 ημερών, όταν επιστρέφει θα πρέπει να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας.

Η αναπλήρωση θα γίνεται σε χρονικό εύρος 4μήνου και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού, χωρίς αμοιβή υπερεργασίας ή υπερωρίας και μέχρι να αναπληρωθεί ο χρόνος της καραντίνας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας. εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας.

σχετικα αρθρα

Leave a review