Όλοι θα φορούν μάσκα μέσα στην τάξη δήλωσε η Υπουργός Παιδείας

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτέμβρη η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε πως «Η πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα»

Η μάσκα είναι το όπλο μας απέναντι στην πανδημία.Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές” ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας. 

Eπίσης τόνισε πως στην περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα εντός της τάξης το τμήμα θα κλείνει και θα προχωράμε σε ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός, και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση, και μπορεί να κλείσουν και περισσότερα τμήματα. Εξάλλου, μια έξαρση κρουσμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να ακολουθήσει κλείσιμο σχολικής μονάδας, με τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. “Δε θα διστάσουμε αν χρειαστεί να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση” διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως ανά τμήμα στην επικράτεια θα είναι 17 μαθητές πανελλαδικά ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη 20 μαθητές.

Λόγο έκανε και για τα ολοήμερα σχολεία τα οποία τα χαρακτήρισε ως ένα σπουδαίο εργαλείο.”Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους” δήλωσε. 

σχετικα αρθρα

Leave a review